Hoe te gebruiken en snijden met een puzzel

Hoe te gebruiken en snijden met een puzzel

een puzzel

Gebruik een veelzijdige decoupeerzaag om hout, triplex, metaal en tegels te zagen.

Jigsaw: het snijden van een reeks materialen

Knip een ingewikkeld patroon uit voor een hobbyproject, zaag in een aanrecht om een ​​gootsteen te installeren of snijd een materiaal zoals dunne tegels of metaal dat mijn andere zagen niet aankunnen. Dat is wanneer ik me herinner waarom ik zo dol ben op deze decoupeerzaag. Het is een veelzijdige tool die een beginner veilig kan bedienen, bedienen en – met minimale instructie – binnen enkele minuten na het oppakken goede resultaten kan behalen. We laten u zien hoe u superieure resultaten behaalt door hout, plastic laminaat, keramische tegels en metaal te snijden.

reeks materialen

Houd de zaagschoen op het werkstuk

Snijd vloeiende rondingen in hout. Druk eerst de zaagschoen stevig op het werkstuk met het zaagblad weg van de rand. Start de motor, leid het mes langs de buitenkant van de snijlijn (om later fijner te schuren) en beweeg van bochten naar binnenhoeken. Beweeg de zaag altijd vooruit in een tempo waarin het zaagblad kan zagen zonder af te buigen en de motor niet hoeft te werken. Voorkom dat het zaagblad in scherpe bochten blijft steken door reliëfsneden te gebruiken om afval te verwijderen.

Gebruik een afrastering voor perfect rechte sneden

Een decoupeerzaag is veelzijdig genoeg om rechte, samengestelde en afgeschuinde sneden door planken te maken. Houd het werkstuk stevig vast en leid de zaag gestaag tegen een zaagafrastering. Voorkom dat messen in het werkblad worden geduwd (buigen en breken) door rails te gebruiken om het werkstuk omhoog te brengen.

Sneden met een cirkelzaag afronden

cirkelzaag afronden

Een decoupeerzaag kan precies zagen die is begonnen met een cirkelzaag in trapbomen, houten vloeren en plaatmaterialen. Om stoten in uw laatste trapboom te voorkomen, houdt u het decoupeerzaagblad strak tegen de binnenkant van de snijlijn.

  • Decoupeerzagen werken het beste voor het zagen van naaldhout dat niet meer is dan 1-1 / 2 inch dik en hardhout tot 3/4 inch dik. Decoupeerzaagbladen hebben de neiging te buigen bij het zagen van bochten in dikkere planken, waardoor er een afgeschuinde rand overblijft in plaats van een vierkante. Om de zaagsnede vierkant te houden, gebruikt u een scherp mes en vermijdt u de zaag door de zaagsnede te forceren.
  • Om “invalsnede” te maken, dat wil zeggen, een invoerzaag in het midden van uw hout te zagen, kantel de decoupeerzaag zodat het zaagblad evenwijdig is aan het werkstuk en het gewicht van de zaag op de voorlip van de schoen rust. Start de zaag op maximale snelheid, kantel de schoen en laat het steekmes gestaag in het hout zakken. Ik reserveer meestal invalzagen voor ruw werk, zodat een foutief mes niet snijdt en dure houtsoorten aantast. Boor in kwetsbaar materiaal een 1/2 inch. startgat om het mes veilig te positioneren voor een snede.
  • Gebruik een grover mes om snel te snijden. Maar merk op dat hoe grover het lemmet, hoe meer schuurwerk later.

Leave a Reply